Ποντικονήσι

Ποντικονήσι

Ποντικονήσι – Από Καράβι του Οδυσσέα σε Κατάφυτο Μαγευτικό Νησί

Ποντικονήσi ένας Υπέροχος Πόλος Έλξης των Επισκεπτών

Το Ποντικονήσι αποτελεί έναν πανέμορφο πόλο έλξης για οποιονδήποτε επισκέπτεται το καταπράσινο νησί των Φαιάκων. Το δημοφιλές αξιοθέατο βρίσκεται στην είσοδο της σημερινής Λιμνοθάλασσας Χαλικιοπούλου (αρχαίο Υλλαϊκό λιμάνι) και είναι ένα αυστηρά προστατευόμενο φυσικό μουσείο. Για να προστατευτεί η απαράμιλλης ομορφιάς φυσική χλωρίδα του και τα σπάνια είδη φυτών που βρήκαν φιλοξενία στα εύφορα εδάφη εκεί, απαγορεύεται η είσοδος στο κατάφυτο νησάκι. Το μόνο που επιτρέπεται είναι το προσκύνημα στις 6 Αυγούστου, όπου γιορτάζει το εκκλησάκι που είναι χτισμένο στο Ποντικονήσι, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Όμως, ακόμα και αυτό, γίνεται για πολύ συγκεκριμένους θρησκευτικούς λόγους.

Μια ακόμα περίσταση που μπορεί κάποιος να περιηγηθεί (σύντομα) στο γραφικό Ποντικονήσι είναι τη Νια Δευτέρα (Δευτέρα του Πάσχα), κατά τη διάρκεια της λιτανείας της ενορίας του Βιρού. Μετά τη Θεία Λειτουργία, οι πιστοί μπαίνουν στο καραβάκι και καταλήγουν στο νησάκι, κάτι που δίνει στους επισκέπτες έναν ακόμα λόγο για να περάσουν το Πασχα στην Κερκυρα! Τις υπόλοιπες ημέρες μπορείτε να επισκεφτείτε το νησάκι στιγμιαία, σε ορισμένα σημεία του βράχου και υπό την επίβλεψη των φυλάκων, που φροντίζουν ώστε το σπάνιο οικοσύστημα να μη διαταραχθεί ούτε στο ελάχιστο.

Ο Μύθος πίσω από τη δημιουργία του...

Στην ουσία το Ποντικονήσι είναι ένας μεγάλος, καταπράσινος βράχος, με πανύψηλα κυπαρίσσια και μια ποικιλόμορφη χλωρίδα. Σχετικά με την προέλευση του ονόματός του, υπάρχουν πολλές απόψεις, μύθοι και θεωρίες. Η επικρατέστερη έχει να κάνει με την άφιξη του Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων.

Σύμφωνα με τον μύθο, το καράβι του Οδυσσέα ξεβράστηκε στις ακτές του βράχου, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης καταιγίδας. Εκεί, ο άσπονδος εχθρός του, ο θεός Ποσειδώνας, μεταμόρφωσε το πλοίο στο νησάκι που βλέπουμε εμείς σήμερα. Η πιο απλή και “λαϊκή” εκδοχή θέλει το Ποντικονήσι να έχει πάρει την ονομασία του λόγω του σχήματός του, που θυμίζει το χαριτωμένο ζωάκι.

Κοντινά αξιοθέατα...

Σε απόσταση αναπνοής από το νησί βρίσκεται πλήθος μνημείων και “δειγμάτων γραφής” της Κέρκυρας, όπως η Παναγία των Βλαχερνών, στο νησάκι της Βλαχέρνας. Μια ειδικά κατασκευασμένη πεζογέφυρα συνδέει το νησάκι με την ξηρά, ενώ οι πιο ρομαντικές ψυχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πλήθος καϊκιών που περιμένουν δεμένα για να σας μεταφέρουν απέναντι! Εξίσου κοντά είναι και ο Άγιος Σπυρίδωνας – η εκκλησία του θαυματουργού προστάτη και πολιούχου της Κέρκυρας, το σκήνωμα του οποίου λιτανεύεται τέσσερις φορές το χρόνο.

Αδιαμφισβήτητα, το καλύτερο σημείο για να απολαύσετε πανοραμική θέα στο Ποντικονήσι είναι από το Κανόνι και το Αχίλλειον της Κέρκυρας. Μοναδική θέα με τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου να απλώνονται στα πόδια σας, τον καταγάλανο ουρανό να φωτίζει τις μέρες σας και στο βάθος το μαγευτικό Ποντικονήσι. Τώρα αν “πέσετε” και πάνω σε ώρα που κάποιο αεροσκάφος προσγειώνεται στο κοντινό αεροδρόμιο, τότε η όλη εμπειρία “απογειώνεται”!

Φυσικά, καιρού επιτρέποντος, οι βοτσαλωτές και αμμουδερές παραλίες της Κέρκυρας περιμένουν να σας καλωσορίσουν, στα δροσιστικά νερά τους.

Η διαμονή...

Η πόλη της Κέρκυρας είναι το αγαπημένο μέρος του νησιού για το σύνολο των επισκεπτών που θέλουν πρόσβαση στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα, αλλά και μερίδιο της έντονης νυχτερινής ζωής, του Νησιού των Φαιάκων. Από τα πιο υψηλά βαθμολογημένα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα (πόλη) είναι το Atlantis, που έχει κερδίσει τις καρδιές των επισκεπτών με το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει και τη μοναδική τοποθεσία του.

Αν λοιπόν Κέρκυρα και διαμονή με γεύση παραδοσιακής Ελλάδας είναι συνώνυμα για εσάς, τότε θα χαρούμε να σας καλοδεχτούμε στους φιλόξενους χώρους μας με το άψογο σέρβις και την υπέροχη φιλοξενία μας.

This website uses cookies to improve your experience. I Agree Cookies Policy